Livsstil,

Allt du behöver veta om räntefria lån

Du har säkert stött på reklamen i butikerna eller på nätet. Räntefria lån är ett dragplåster för många som letar efter billiga snabblån att dryga ut semesterkassan med eller täcka små läckande hål i renoveringsbudgeten. Även om det låter för bra för att vara sant så finns det en del långivare som erbjuder räntefria lån, alltså lån helt utan ränta. Samtidigt finns det minst lika många som säger sig erbjuda sk. gratis lån men i verkligheten kompenserar för det med skyhöga avgifter.

Hemligheten bakom räntefria lån

En del långivare har börjat marknadsföra räntefria lån för att locka till sig nya kunder. Idag är marknaden för privatlån stor och det är många banker och kreditbolag som slåss om att få just dig som kund. Genom att erbjuda mer fördelaktiga villkor blir de starkare gentemot andra konkurrenter.

Det är i första hand snabblån och SMS-lån som går att få räntefritt. Du kan alltså låna ett lägre belopp med kort återbetalningstid och inte betala ett enda öre i ränta. Det betyder däremot inte att lånet är gratis. Du måste fortfarande betala uppläggningsavgift, aviseringsavgift och i vissa fall andra extraavgifter för ditt lån. Dessa kostnader ingår i den sk. effektiva räntan och det är den du ska rikta förstoringsglaset mot om du vill undvika att hamna i lånefällan.

Hitta drömlånet, helt räntefritt

Idag finns det gott om kreditbolag som erbjuder billiga snabblån. Desto svårare är det dock att hitta helt räntefria lån. En vanlig sökmetod är att snickra ihop en lista över marknadens ledande långivare och sedan ta reda på om de erbjuder räntefria lån, något som tar ganska så mycket tid och energi att göra.

Så hur hittar man drömlånet på ett snabbt och enkelt sätt?

Använd dig av en låneförmedlare! På nätet finns det ett flertal aktiva jämförelsetjänster som analyserar marknaden åt dig, helt gratis. Ett bra exempel är Fair Lån som är en internationell jämförelsetjänst med verksamhet i hela Norden. Fair-laan.se söker räntefria lån hos marknadens ledande långivare. Tjänsten är 100% gratis och ger dig de bästa lånealternativen marknaden har att erbjuda på rekordtid. Bäst av allt? Du förbinder dig inte till något när du söker lån via Fair-laan.se. Blir du inte nöjd med resultatet kan alltid söka vidare på annat håll.

Läs alltid det finstilta

Oavsett om du går via en låneförmedlare eller väljer att söka lånet på egen hand ska du alltid läsa det finstilta i villkoren innan du skriver under lånekontraktet. Ett räntefritt lån är sällan detsamma som ett gratis lån, även om den här varianten också finns i begränsad utsträckning.

Är du osäker på vad som gäller? Kontakta banken direkt eller sök vidare. En bra tumregel är att kika på hur den effektiva räntan ser ut. Står det 0 % betyder det att lånet är helt gratis. Allt över 0 % är en indikation om att det ingår någon typ av kostnad för lånet.

 

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply