Hem,

Altandörrar

Ny dörr till altanen eller balkongen kan ge din uteplats och ditt hus ett ordentligt lyft. Du kan även använda vissa altandörrar till franska balkonger. Har ni ingen altandörr så kanske ni är sugna på att installera en? Tänk på att lite av er möbleringsyta inomhus försvinner, så tänk noga på vart ni skulle vilja placera altandörren. Att göra en helt ny altandörr från vardagsrummet ut i trädgården kan ge ert vardagsrum ett helt nytt liv, rymd, ljussättning och användning.

Vilken sorts altandörr ni vill ha beror kanske på lite olika faktorer:

  • Vad för hus har ni?
  • Altandörren ska matcha husets övriga dörrar och fönster storleksmässigt, annars kan det se fel och malplacerat ut.
  • Vill ni ha något liknande det ni har idag eller något helt nytt och annorlunda?
  • Vilket material vill ni ha? Trä? Plats? Glas?
  • Hur mycket pengar vill ni lägga på en ny altandörr?

När ni funderat på dessa olika punkter så är det dags för nästa steg, att läsa på om de olika alternativ som finns.

Material

Vilket material du väljer på din nya altandörr kanske beror på hur erat hus ser ut i övrigt, vad för sorts utseende ni vill ha och en mängd olika faktorer. De vanligaste materialen på en altandörr är impregnerat furu, plast, fönsterdörr i aluminium eller glas. Helglasade altandörrar ska vara gjorda i säkerhetsglas.

Altandörr med glas

Väljer ni en altandörr med glas så har ni fördelen att det släpps in mycketljus. Det kan kännas ljusare, mer öppet, luftigare och större. En annan fördel är att om ni väljer att sätta energiglas i er altandörr så kan ni troligtvis dra ner på era värmekostnader. Sedan är det ju trevligt att se ut till trädgården, kanske hålla koll på barnen som leker där ute?

Extra

Det finns extra tillbehör till altandörrar som ger dörren ett extra lyft. Du kan till exempel sätta spröjs som är väldigt populärt. Det finns även altandörrar med sidoljus för den där extra effekten.

Underhåll av din altandörr

Något du bör tänka på och vara medveten om när du väljer en ny altandörr är att olika material kräver olika mycket underhåll. Alla dörrar kräver någon slags underhåll. Om du är noga med att hålla efter din dörr så kommer den hålla mycket längre. Struntar du i underhåll helt så kommer dörren troligtvis inte hålla lika länge. Vill du ha en dörr som kräver väldigt lite underhåll så ska du välja en dörr i plast, som inte alls behöver lika mycket underhåll som en dörr i till exempel trä.

Det finns ett bra urval av altandörrar här. Kolla igenom utbudet, läs om de olika alternativen och prata med den kunniga personal så har ni snart en helt ny altandörr.

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply