Hem,

Bygg en hemmabio

I takt med att våra hem blir större och större får vi också mer och mer utrymme. Det här gör det möjligt för en del av oss att förverkliga och leva ut våra bostads-drömmar. Idag är det inte ovanligt att man har ett rum som inte riktigt vet vad man ska använda till. Ett modernt och populärt förslag är att bygga en lyxig hemmabio.

 

Behöver inte vara så dyrt

Förr i tiden kunde en hemmabio lätt gå på tiotusentals kronor, nästan innan man ens hade kommit igång med själva bygget. Sedan dess har det dock skett mycket när det kommer till den teknologiska utvecklingen. Det här innebär att man faktiskt kan komma igång för en relativt blygsam summa.

Ett av de första valen du behöver träffa är om du vill ha en stor plattskärm eller om du vill ha en projektor och en duk. Vill du ha en mer autentisk och “äkta” atmosfär väljer du förmodligen det sista alternativet. Det är bara något helt speciellt med att titta på film på duk. Du kan köpa en projektor i rimligt bra kvalitet för omkring 4000 kronor. Till den kan du så koppla din dator eller telefon och använda mobilens trådlösa nätverk. Se bara till att ha tillräckligt med data i ditt mobilabonnemang. Annars kan det riskera att bli en dyr film.

 

Prioritera vad du vill ha

En duk kostar 1000 – 2000 kronor. Tycker du att det är lite väl saftigt kan du också använda rullgardiner. Det är betydligt billigare och storleken är mycket enklare att justera. Väljer du den här lösningen med en rullgardin så ska du bara komma ihåg att det måste vara en mörkläggningsgardin. Annars skiner solen igenom filmduken om du vill se film mitt på dagen eller på en ljus sommarkväll.

Det finns nästan ingen begränsning på hur mycket pengar du kan lägga på ett surroundsystem. Men med exempelvis ett Sonos-system, får du otroligt bra ljud för bara några tusen. Slutligen så behöver du naturligtvis någonting att sitta i. För att få den rätta känslan bör du välja fotöljer i stället för en soffa. Dessutom är det riktigt skönt med dimmer i rummet, så att du kan skruva upp och ner för ljusstyrkan.

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply