Hälsa,

Har din tonåring hamnat i fel sällskap?

Som förälder kan det vara väldigt svårt att acceptera att ens tonåringar växer upp och börjar få sina egna liv. Det är ofta under dessa år att barn börjar att prova nya saker och de förstår inte alltid konsekvenserna av sina handlingar. Därför kan det vara svårt att hålla sig lugn när tonåringen är på fest, träffar nya kompisar eller på annat sätt beger sig ut på okänt vatten.

Är du rädd för att ditt tonårsbarn har hamnat i dåligt sällskap eller håller på att få några dåliga kompisar bör du läsa med här. Ett säkert hem är inte bara den fysiska miljön och gränser, utan också de människor som är i den.

Skapa en trygg bas

Det kan vara väldigt svårt för tonåringar att dela sina tankar med vuxna och det är helt naturligt. Det värsta du kan göra är att pressa på och tvinga ditt barn till att prata med dig. Det har oftast helt motsatt effekt. Faktiskt så kan det betyda att barnet inte vågar komma till dig när de faktiskt behöver det. Därför är det viktigt att du skapar en trygg och säker bas där dina barn kan dela sina tankar och funderingar. Det är helt okej att fråga din tonåring om saker och ting, men du bör samtidigt också kunna läsa barnet så att du kan bedöma när du ska dra dig tillbaka och vänta med alla frågor.

Var inte misstänksam

Många tonårsföräldrar har svårt att lita på sina barn och en del insisterar faktiskt på att övervaka dem. Efter att det blivit möjligt att köpa hashtester och liknande på nätet, är det en del föräldrar som drogtestar sina barn i hemlighet. Det är oftast inte alls någon bra idé och du bör ha väldigt starka misstankar om att någonting är helgalet innan du ger dig in på någonting sådant.

Om du verkligen insisterar på att testa dina barn med ett hashtest så bör du behålla det för dig själv. Om testet är positivt kan du ju lite diskret fråga barnet om det finns droger och alkohol i hans eller hennes umgängeskrets. På det sättet kan de berätta för dig om det och du får bättre inblick i problemets omfattning. Har du upprepade gånger upptäckt att ditt barn har rökt hash eller tagit andra droger och göm det med elektrolyter, ska du omgående söka professionell hjälp så att ni inte hamnat i en svår familjekonflikt  som bara gör saker och ting värre.

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply