Hem,

Sov kungligt i kontinentalsäng

En god nattsömn är oerhört viktigt för att klara av dagens alla utmaningar – ja, det är till och med avgörande. Det är givetvis många aspekter som spelar in när det kommer till sömnkvalitet. En av de viktigaste faktorerna är att ha en säng som ger ultimat komfort, så att du inte ligger och vrider och vänder på dig under natten. Under de senaste åren har så kallade kontinentalsängar fått ett enormt genomslag, och detta av goda grunder. Men vad är det egentligen som gör kontinentalsängar till de ultimata sängarna för en kunglig nattsömn?

 

Elegant design

Det första som slår dig när du går in i ett sovrum med en prydligt bäddad kontinentalsäng är att den eleganta designen. Så snart du ställer en kontinentalsäng i ett sovrum får rummet en känsla av lyx och rekreation som du tidigare bara upplevt när du övernattat på hotell. Bara kontinentalsängens ståtliga höjd bjuder in till en atmosfär av totalt lugn och återhämtning, vilket är ett bra första steg till en förstklassig sömnupplevelse.

 

Resårmadrassen – ett tredje madrasskikt

Den extra höjden hos kontinentalsängar beror på deras uppbyggnad. En kontinentalsäng består nämligen av ett extra, tredje madrasskikt till skillnad från den traditionella ramsängens två madrasskikt. Det tredje madrasskiktet är en resårmadrass som ligger mellan sängramen i botten och bäddmadrassen högst upp. Det är framförallt denna resårmadrass som avgör sängens fasthet, och den är därför den största faktorn för hur bekväm sängen är. Resårmadrassen består oftast av fjädrar omslutna av stoppning, vilket ger en jämn och konstant viktfördelning. Den hjälper också tillsammans med bäddmadrassen till att forma sig efter din liggställning under natten.

 

Välj den perfekta bäddmadrassen

Bäddmadrassen utgör det översta madrasskiktet i kontinentalsängen. Bäddmadrasser kan ha många olika egenskaper som ger komfort efter dina önskemål. Därtill är det bäddmadrassen som skyddar din säng under åren du ska använda den, så se till att välja en bäddmadrass av hög kvalitet som samtidigt uppfyller dina komfortbehov.

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply